Etalage van Bouwkeet

Spuiterij
In de Spuiterij van Bouwkeet kun je je werkstukken uit de andere werkplaatsen voorzien van een afwerklaag. Je kan er bijvoorbeeld metaal spuiten, hout lakken en keramiek glazuren. Je kan er om gezondheidsredenen alleen werken met watergedragen verven en lakken en biologische glazuren. Dit is de plek om spuittechnieken te leren, je fiets een kleur te geven of je stoel waterafstotend te maken.
Metaal
De metaalwerkplaats is de plek om te (leren) lassen, boren, slijpen, buigen, zetten enzovoorts. Je kan er je eigen fiets of barbecue maken, anderen helpen met hun metaal-project, je stoel-frame of metalen archiefkast aanpassen, schaakstukken draaien of alles wat je maar kan bedenken in metaal maken.
Fablab
Ben jij een uitvinder, robotbouwer, ontwerper óf wil je dat misschien worden? Zou je alles willen leren over 3D-printen, zou je vormen willen lasersnijden uit hout of stroom op willen wekken uit planten? In het FabLab kan dit allemaal! In deze werkplaats leer je zelf computergestuurde machines aan te sturen om je eigen producten te maken.
Hout
De houtwerkplaats is de plek om je kapotte tafel te repareren, houtbewerkingstechnieken te leren, je eigen stoelen te bouwen, je keukenkasten op maat te maken en alles wat je nog meer kan bedenken om van hout te maken.
Keramiek
Houd jij van vormen maken van klei en zou je je eigen potten, vazen en mokken willen bakken? In de keramiek werkplaats kun je klei mengen, boetseren, glazuren en bakken. Er is zelfs een 3D klei-printer, waarmee je je eigen computertekeningen kunt printen!
Textiel
Wil jij je eigen kleding leren maken of vermaken, een tas, of een T-shirt bedrukken? Zelf kleding willen ontwerpen, daarvoor patronen maken en dan gebruiken voor een eigen collectie? Leren werken met de naai- lock- of borduurmachine. Borduren, prints maken op de computer, breien of haken, dat kan dat allemaal in de textielwerkplaats.