Heb jij een warm hart voor vluchtelingen

Gevraagd
Helpen

Nog nooit zijn er zoveel mensen in de wereld op de vlucht geweest en zien wij in Nederland vluchtelingen op stoeltjes buiten voor het aanmeldcentrum in Ter Apel slapen. Gemeenten in Nederland krijgen de opdracht om meer vluchtelingen op te nemen waarmee wij met elkaar voor een maatschappelijke uitdaging staan.

Ik ben op zoek naar mensen die bij willen dragen aan deze opgave.

Dus, ben jij sociaal, maak je makkelijk contact en vind je het leuk om praktisch bezig te zijn voor Statushouders? Meld je dan aan om te helpen bij het wegwijs maken en ondersteunen op het gebied van huisvesting, financiën, onderwijs en gezondheidszorg en daarnaast ook de vluchtelingen een warm welkom bieden in Putten.

Jouw rol als maatschappelijk begeleider

Als maatschappelijk begeleider bied je individuele hulp en ondersteuning aan vluchtelingen die gevestigd worden in de gemeente Putten en die hier een woning krijgen. Je helpt niet alleen bij het zelfstandig een weg kunnen vinden in de gemeente maar ook bij het opbouwen van een sociaal netwerk. Je bouwt een relatie op en biedt een luisterend oor. Daarnaast heb je een signalerende rol bij situaties die om intensievere ondersteuning vragen.

Tijdsinvestering:

De begeleiding duurt 9 maanden en het kost je minimaal 1 dagdeel per week. Daarnaast wordt er van je verwacht dat je deelneemt aan een verplichte basiscursus van één avond en dat je als je kan deelneemt aan de gezellige en informatieve bijeenkomsten die voor vrijwilligers worden georganiseerd.

Samenwerken:

Je staat er niet alleen voor. Naast de statushouders zelf zijn ook taalmaatjes, vrijwilligers van Humanitas en consulenten inburgering van de gemeente betrokken. Daarnaast word je begeleid door een professionele vrijwilliger coördinator en is er mogelijkheid om contact te leggen met andere vrijwilligers tijdens bijeenkomsten voor vrijwilligers.

Wij bieden jou:

Een stimulerende en uitdagende werkomgeving met ruimte voor je eigen ontwikkeling. Een prettig team waarin iedereen elkaar ondersteunt om samen vluchtelingen verder te helpen. Putten voor Elkaar biedt verder ook een inwerkprogramma waaronder de verplichte basiscursus, workshops en reis- en onkostenvergoeding.

Eigenschappen die belangrijk zijn:

-         Oplossingsgericht

-         Initiatiefrijk

-         Leergierig

-         Coachend

-         Betrokken maar nuchter

-         Empathisch

Herken jij jezelf hierin of wil je meer weten over deze vacature bel of mail met Esther Schipper van Putten voor Elkaar (voorheen Welzijn Putten) op:

info@welzijnputten.nl of 0341-357078/06-86865163

Wie

Kinderen
Jongeren
Volwassenen
Senioren

Contact

Welzijn Putten
Contactpersoon

Neem contact op met Welzijn:

-17