Mensen verbinden in de Wijk
Dat is onze missie

Partners

Onze partners waar we mee samenwerken

Rotterdammersvoorelkaar

Op Rotterdammersvoorelkaar brengen we alle vraag en aanbod op het gebied van vrijwilligerswerk en burenhulp bij elkaar zodat er altijd iets te vinden is dat bij je past. En we maken het leuk, makkelijk en betrouwbaar om dat te vinden. Rotterdammersvoorelkaar brengt mensen met een vraag, vrijwilligers en maatschappelijke organisaties bij elkaar.

Zowel inwoners als (vrijwilligers)organisaties kunnen hier hun vraag of aanbod plaatsen, structureel of incidenteel, klein of groot. Zoek je bijvoorbeeld iemand die regelmatig een kopje koffie met je wil drinken, of je eens in de zoveel tijd kan helpen met je tuin? Je wilt graag als vrijwilliger aan de slag bij een sportvereniging of je talenten inzetten als vrijwilliger in de buurt? Typ je postcode of wijk in op www.rotterdammersvoorelkaar.nl en ontdek waar hulp nodig is of geboden wordt bij jou in de buurt! In Rotterdam verwijzen WijkConnect en Rotterdammersvoorelkaar naar elkaar om samen meer verbindingen in wijk en stad te maken.

www.rotterdammersvoorelkaar.nl

DOENJA Dienstverlening

DOENJA Dienstverlening is de organisatie voor sociaal makelaarschap in Leidsche Rijn, ZuidWest en de Binnenstad. Onze missie: “Elke dag creëren we nieuwe kansen. De toekomst maken we samen." Uw Sociaal makelaar is netwerker, vraagbaak, ondersteuner van bewonersinitiatieven en nog veel meer…

Wij kennen de mensen en de wijk, wij verbinden de mensen en de ideeën die er zijn, we horen nog 'ns wat en we horen ook graag van u wat er speelt en wat er nodig is.. Samen realiseren we initiatieven en duurzame verbeteringen in de wijk.

We werken met de positieve houding die we Wijvandestraat noemen en we werken met jong en oud aan een Vreedzame Wijk. Om ons werk zo succesvol mogelijk te doen, gebruiken wij WijkConnect als digitaal middel om vraag en aanbod beter bij elkaar te brengen. Kijk op www.doenjadienstverlening.nl voor meer informatie.

Doenja Dienstverlening is Wijkcontactpersoon voor de wijken Utrecht Zuidwest, Utrecht Binnenstad, Utrecht Leidsche Rijn.

www.doenjadienstverlening.nl

Me'kaar

Me'kaar verbindt bewoners en organisaties in Zuilen, Ondiep, Pijlsweerd en Utrecht West dwars door de wijk heen. Iedereen die hulp wenst of wil bieden bij het bedenken en uitvoeren van nieuwe initiatieven in en voor de wijk: jong en oud, spontaan en serieus, initiatiefrijk en afwachtend. Wij helpen bewoners om hun eigen wijk zo te cree?ren dat iedereen in een veilige en hechte sfeer mee kan doen. Me'kaar en WijkConnect slaan de handen ineen om op een laagdrempelige, digitale manier vragen en mogelijkheden in de wijk aan elkaar te verbinden.

Me'kaar is Wijkcontactpersoon voor de wijken Utrecht Noordwest en Utrecht West.

www.mekaarutrecht.nl

Welzaam

Welzaam is een netwerk organisatie in Vleuten - De Meern, die bewoners onderling “makelt", maar ook organisaties met bewoners.

We helpen mensen op weg met hun initiatieven. Ook mensen met vraagverlegenheid en mensen die zich minder makkelijk in de digitale wereld verplaatsen. Samen geven we de wijk vorm, zodat er een veilige sfeer en onderlinge betrokkenheid ontstaat.

Wij gebruiken WijkConnect als digitale ontmoetingsplek waar vraag- en aanbod, activiteiten en organisaties nog beter zichtbaar worden.

www.welzaamutrecht.nl

Wijk & Co

Wijk&co verbindt bewoners en organisaties in Overvecht en Utrecht Noord - Oost dwars door de wijk heen. Iedereen die hulp wenst of wil bieden bij het bedenken en uitvoeren van initiatieven in en voor de wijk: jong en oud, spontaan en serieus, initiatiefrijk en afwachtend. Wij helpen bewoners om hun eigen wijk zo te cree?ren zodat iedereen in een veilige en hechte sfeer mee kan doen. We gebruiken WijkConnect als digitaal middel om vraag- en aanbod in de wijk no?g beter bij elkaar te brengen.
Wijk & Co is Wijkcontactpersoon voor de wijken Utrecht Overvecht en Utrecht Noordoost.

www.wijkenco.nl

Vooruit

Vooruit is de sociaal-makel organisatie in de wijken Utrecht Zuid en Utrecht Oost. Onze sociaal makelaars en sociaal beheerders zijn aanwezig in de buurt en versterken netwerken rondom ouderen, kwetsbaren, kinderen, ouders en opvoeders, zodat iedereen kan blijven meedoen aan de Utrechtse samenleving.

Onze sociaal makelaars en sociaal beheerders werken vanuit buurtcentra, speeltuinen en in de buurt. Vanuit daar helpen we bewoners en organisaties bij het gebruik van WijkConnect. Zo kunnen ze ook van elkaars vraag- en aanbod gebruik maken zónder internet of mét professionele begeleiding waar nodig.
Vooruit is Wijkcontactpersoon voor de wijken Utrecht Zuid en Utrecht Oost.

www.vooruitutrecht.nl

Mobilee adviesbureau

Mobilee adviseert gemeenten, zorgverzekeraars en zorginstellingen om de beste dienstverlening te bieden. WijkConnect is een strategische samenwerking gestart met Mobilee. Hoe zorg je dat de wijk ook echt gebruik gaat maken van WijkConnect? Dat het mensen verder helpt? Dat het verbingen maakt? Mobilee is de partner om te helpen bij het succesvol implementeren van het platform in de wijk, uiteraard in nauwe samenwerking het kernteam uit de wijk zelf.

www.mobilee.nl

Het Gezondheidsnetwerk

Het is waardevol als je elkaar kan aanvullen. Waar Wijkconnect online mensen met elkaar verbindt, doet HGNW dat fysiek met netwerkbijeenkomsten, borrels en thema-avonden. Deze verschillende manieren van communiceren maakt de samenwerking met WijkConnect zo sterk en dat dient vooral het gezamenlijke doel: het bereiken van de wijkbewoner!

www.hetgezondheidsnetwerk.nl

SamenindeStad

Samen in de Stad brengt wijkbewoners, jong en oud, met elkaar in contact. Zo kunnen zij praktisch iets voor elkaar te betekenen. Maar ook worden ouderen gestimuleerd om van voorzieningen in de wijk gebruik te maken en aan activiteiten mee te doen. Samen in de Stad brengt mensen samen (bijv. koffieochtenden, spelletjes doen of samen wandelen). Samen in de Stad is actief in: NoordOost, Overvecht, Zuilen, Ondiep/Pijlsweerd, Leidscherijn, Kanaleneiland, Transwijk, Rivieren/Dichterswijk en Hoograven.

www.samenindestad.nl

MaatschapWij en Wijsamenvoorelkaar.nl

Wijsamenvoorelkaar.nl is een initiatief van MaatschapWij; een open samenwerkingsverband van een groeiende groep mensen en organisaties die zich samen inzetten voor een maatschappij, waarin we meer voor elkaar over hebben en samenwerken. Het doel van MaatschapWij is het inspireren van de overtuiging bij alle Nederlanders, dat ‘rekening houden met iemand anders’, ‘iets voor iemand anders doen’, ‘zelf initiatief nemen’ en ‘samenwerken’ centrale voorwaarden zijn voor een goed functionerende ‘samen leving’. Dit wordt bereikt door te inspireren, te faciliteren en te vieren. Wij Samen voor Elkaar!

Kijk op www.wijsamenvoorelkaar.nl en laat je inspireren met prachtige initiatieven en verhalen van initiatiefnemers.


HandjeHelpen Utrecht: Gewoon doen!

Handjehelpen zorgt voor een passende koppeling tussen mensen met een beperking en vrijwilligers, die hun maatschappelijke betrokkenheid willen omzetten in daden. Sinds de oprichting in 1979 door ouders met een hulpvraag is Handjehelpen uitgegroeid tot een professionele organisatie met 28 medewerkers. In 2016 werd door bijna 1600 vrijwilligers en stagiaires 240.000 uur hulp geboden in de regio Utrecht en de gemeente Weesp.

Ons streven is om mensen voor een langere periode aan elkaar te koppelen. We houden rekening met de wensen en mogelijkheden van de vrijwilliger en gaan voor een optimale match. Naast individuele begeleiding is er een uitgebreid scholings- en begeleidingsaanbod.

www.handjehelpen.nl

Fotografen

Foto's brengen de wijk tot leven. WijkConnect werkt met veel plezier samen met de volgende fotografen:

Pim Geerts

Wij vinden Pim de beste straatfotograaf van Nederland!

www.pimgeerts.nl


Jelte Keur

Jelte heeft op sprookjesachtige wijze met een Drone, de Dom van Utrecht gefilmd.

Drone Utrecht


Wim IJzendoorn

Wim schiet als inwoners van Leidsche Rijn al jaren prachtig materiaal in de wijk.

www.fotografie-ijzendoorn.nl


Eric de Redelijkheid

Vanuit de Dom in Utrecht schoot Eric een bijzonder plaatje van de Oudegracht.

https://www.flickr.com/photos/58438371@N02/5370573306/in/faves-113608871@N02/