Bewonersorganisatie De Paraplu

bewonersinitiatief
Buurtinitiatief
Inloop

De Paraplu is ook van u!

Bewonersorganisatie De Paraplu behartigt de belangen van bewoners in de Schilderswijk. Ons doel is een veilige, mooie, schone en kleurrijke wijk. Waar we prettig leven en ons allemaal thuis voelen. Kinderen, oma’s en opa’s, jongeren, mannen en vrouwen.

De Paraplu behartigt de belangen van mensen in de wijk. Iedere actieve bewoner heeft inspraak. Ook u bent van harte welkom. Hoe meer mensen meedoen, hoe beter.

Samen kunnen we onze ideeën makkelijker uitvoeren. En samen dingen doen is leuk en inspirerend!

Samen staan we sterk!

Om prettig te wonen is het belangrijk dat bewoners rekening met elkaar houden. Maar iedereen is anders. Soms hebben mensen niet in de gaten dat ze overlast veroorzaken. Als u last heeft van zaken in uw straat of buurt, kan dat uw woongenot behoorlijk vergallen. Of het nou geluidsoverlast is, vuilnis op straat, of elke dag hondenpoep op uw stoep.

Wacht niet tot het probleem echt groot wordt, maar kom praten. Samen kunnen we actie ondernemen.

Het kan ook gebeuren dat de gemeente of de woningbouwcorporatie met plannen komt waar veel bewoners tegen zijn. Met de bewonersorganisatie kunnen we gezamenlijk een vuist maken. De Paraplu heeft ervaring in het onderhandelen met instanties. En we beschikken over een nieuwsbrief en een website waarin we zaken aan de orde kunnen stellen. Samen staan we sterk!

De Paraplu ondersteunt u!

Als u iets wilt organiseren voor de bewoners in de wijk, kunt u in de Paraplu professionele ondersteuning krijgen. Bijvoorbeeld met het vinden van financiering, het maken van een draaiboek of het aanvragen van een vergunning. De Paraplu heeft een groot netwerk. We kunnen u wegwijs maken.

Wij denken mee en steken waar mogelijk de handen uit de mouwen.

Hier staan wij voor als bewonersorganisatie

  • Bewonersorganisatie DE PARAPLU zet zich in een goede bijdrage te leveren aan een leefbare en veilige samenleving in de Schilderswijk, buurtparticipatie, sociale binding en diversiteit zijn daarin een belangrijk doel.
  • Bewonersorganisatie DE PARAPLU wil bewoners- en bewonersgroepen binden en verbinden.
  • Bewonersorganisatie DE PARAPLU wil specifieke aandacht hebben en geven aan onze oudere medebewoners in de Schilderswijk.
  • Bewonersorganisatie DE PARAPLU wil met haar kantoor aan de van der Neerstraat 238 een ontmoetingsplek bieden, waar aandacht is en een luisterend oor voor mede bewoners. Het kantoor is een trefpunt in de wijk voor bewoners en functioneert als servicepunt.

Spreekuur:

Maandag tot donderdag 10:00uur – 14:00uur

Wie

Kinderen
Jongeren
Volwassenen
Senioren

Waar

Van der Neerstraat 238
Den Haag

Contact

Neem contact op met Thijs:

Thijs Moesker
Contactpersoon
-7