Speel-o-theek De Speelhoek

Speel-o-theek ‘De Speelhoek’ is een laagdrempelige organisatie met een wijkfunctie. Iedereen kan er terecht voor informatie over en het lenen van speelgoed. Hier is een verantwoord aanbod voor beschikbaar. Ouders krijgen zo inzicht in de ontwikkelingsfase, interesses en mogelijkheden van hun kind. Kinderen hebben het recht om te spelen, dit draagt op een positieve manier bij aan de ontwikkeling op diverse gebieden. Medewerkers van de speel-o-theek dragen de kinderen een warm hart toe. Bij de speel-o-theek leen je speelgoed dat aansluit bij de ontwikkeling van het kind waarmee zij spelenderwijs de wereld ontdekken. Het aanbod is zowel educatief als vormend en sportief. Bij het spelen in de speel-o-theek wordt er aandacht geschonken aan zowel de grove als de fijne motoriek.
Daarnaast is de speel-o-theek zowel een ontmoetingsplaats voor ouder en kind als verbinding tussen buurtbewoners. Hierbij wordt ook rekening gehouden met de diversiteit en sociale achterstand in deze wijk. In samenwerking met kindgerichte organisaties speelt de speel-o-theek een belangrijke rol in opvoedingsondersteuning en/of doorverwijzing.
Het doel van de speel-o-theek is om door het uitlenen van speelgoed en het geven van informatie en advies, het speelplezier en ontwikkeling van kinderen tot 4 jaar te bevorderen. Er wordt gestreefd naar het bereiken van kwetsbare groepen met minder financiële middelen en/of die weinig vertrouwd zijn met spelen. De medewerkers bevorderen het samen spelen van kinderen en hun ouders. En maken elkaar vertrouwd met de diverse culturele achtergronden, verschillende manieren van spelen en het speelgoed.

Waar

Lelystraat 4
Breda

Contact

Neem contact op met :

Contactpersoon
-3