Mensen verbinden in de Wijk
Dat is onze missie
WijkConnect Blog

WijkConnect 3.0 gelanceerd

Weer een grote stap voorwaarts

Eindelijk is het dan zo ver: versie 3 van WijkConnect.com staat online! Je hoort het goed. Versie 3 alweer. Een groot deel van de software is opnieuw opgezet om aan nog meer wensen en verzoeken uit de wijk te kunnen voldoen.

Zichtbare wijzigingen

Wat iedereen direct zal opvallen is de verbetering op het gebied van design. De agenda en het prikbord zijn vernieuwd en verspringingen zijn verholpen. Ook zijn de menu's vernieuwd en wordt er meer nadruk gelegd op foto's. Ook de fototools zijn verbeterd.

Naast verbeteringen is er ook een nieuwe functionaliteit toegevoegd: de blog functie. Met een blog kunnen organisaties dagelijks nieuws en updates plaatsen. Bijvoorbeeld over workshops of speciale gebeurtenissen die een ander karakter hebben dan een activiteit op de agenda.

Aan de achterkant zijn ook diverse uitbreidingen gedaan. Zo kunnen er meer foto's toegevoegd worden aan organisaties en kunnen er ook prijzen en foto's toegevoegd worden aan prikbordberichten. Ook krijg je een voorbeeld te zien voordat er kan worden opgeslagen.

Onzichtbare wijzigingen

Toch is het grootste deel van de wijzingen in de software zelf te vinden. Ongetwijfeld in eerste instantie niet interessant voor de eindgebruiker, maar wel belangrijk voor de toekomst van WijkConnect.com.

WijkConnect groeit snel qua gebruikers en functionaliteiten. Om ons door te kunnen blijven ontwikkelen moet er continue kritisch gekeken worden naar de software. In het ergste geval ontstaat er een kluwen van onderdelen (de zogenoemde spagetticode) en wordt het uitbreiden steeds complexer en tijdrovender. Dit is iets waar we voor willen waken. In de nieuwste versie van WijkConnect is daarrom een grote stap gezet in het vernieuwen van de architectuur om het platform in de toekomst zo goed mogelijk te kunnen doorontwikkelen. Dus onzichtbaar op korte termijn, maar zichtbaar in continue doorontwikkeling op lange termijn!

Samenwerkingen met sociale partners

Met trots kondigen we onze samenwerking met AxionContinu aan voor het Wijk Prikbord. Met AxionContinu hebben wij een sterke partner om nog meer verbindingen te kunnen leggen binnen de wijk.


Met lokale groet!

Boudewijn Vahrmeijer, hoofdontwikkelaar WijkConnect.com


Meer weten

Vragen? Ga naar Meestgestelde vragen of
Stel ons een vraag