Nieuwe server
16 januari 2016

WijkConnect groeit. Het aantal verbindingen dat wordt gelegd neemt elke maand toe. Om deze groei bij te kunnen houden verbeteren we continue onze architectuur. Op software gebied, maar ook op hardware gebied. Hoe sneller de site, hoe prettiger de gebruikerservaring. Wanneer er meer van van de server gevraagd wordt moeten we snel kunnen opschalen. Daarnaast moeten we snel kunnen antiperen op problemen. Gisteravond bleek dat bij een technisch mankement van de server. Hierdoor was WijkConnect.com tijdelijk slechter bereikbaar.

Voor ons was dit het moment om een volgende stap te zetten op hardware gebied. Vandaag hebben we een nieuwe server ingericht en WijkConnect.com overgezet. Hiermee hopen we op hardwarematig vlak weer een tijd tegen te kunnen. We gaan er op vooruit op stabiliteit, snelheid en schaalbaarheid. We kunnen nu makkelijker en sneller opschalen. Bijvoorbeeld door het toewijzen van meer processoren, geheugen of opslag media.

Nu is het zo dat de snelheid en stabiliteit van de server niet alleen af van hardware afhangt. De meeste winst valt te behalen in het nog slimmer opzetten van je software archictectuur. Hier zijn we dan ook continue mee bezig. Niet alles is nog perfect. We bemerken bijvoorbeeld dat bepaalde onderdelen op de site, teveel resources nodig hebben. De agenda functies zijn hier een goed voorbeeld van. De algoritmes die de agenda aansturen zorgen voor een goede weergave, maar kosten veel rekenkracht. Hier ligt ruimte voor verbeteringen. Iets waar onze focus voor de komende weken zal gaan liggen.

Wij hopen dat de overgang op de nieuwe server leidt tot meer stabiliteit en gebruiksgemak. Het lijkt er op dat alles goed is verlopen. Mocht je toch iets vreemds tegenkomen, schroom niet contact met mij op te nemen!

Fijn weekend!