Mensen verbinden in de Wijk
Dat is onze missie
WijkConnect Blog

WijkConnect 6.2 gelanceerd

Het is 22:29. De eerste dinsdag in September. Het is alweer donker buiten. De herfst komt in zicht. Maar we hebben een mooie zomer gehad. Een hele interessante zomer. Volgens het NOS journaal veel zon, veel wind, veel neerslag. Volgens ons vooral veel ontwikkeling. Elke week worden er veel uren in de ontwikkeling van WijkConnect geinvesteerd. De laatste maanden weer 60 uur per week. Veel mensen vragen zich af hoe je op zoveel uur komt. Heel snel eigenlijk. De werkdag begint op 07:30 en eindigt veelal om 22:00. Tussendoor gezond eten en veel sporten. Alleen dan zijn dit soort ontwikkelmarathons vol te houden. Regelmatig wordt er ook een zaterdag bijgepakt. Onze planning is namelijk scherp. Vandaag is het namelijk 1 september: launchday.

Wat kunnen we in deze launch verwachten? Veel patches. Heel veel patches (>200). Een deel hiervan is tussendoor al gereleased zonder dat we hierover hebben bericht. In de meeste gevallen hoeft dat ook niet. Soms zijn foutjes zo zeldzaam dat eindgebruikers er nog helemaal niet te maken mee hebben gehad.

Ook hebben we een flink aantal nieuwe functionaliteiten die live gaan. Functionaliteiten die een goede indruk geven waar we met WijkConnect naar toe gaan:

  • een open toegankelijke community van mensen die elkaar eenvoudig en snel kunnen benaderen.

We gaan ons langzamerhand bewegen naar de 2e fase 'communiceren' van ons meerjaren ontwikkelplan ('presenteren', 'communiceren' en 'stimuleren').

Welke nieuwe functionaliteiten hebben we gelanceerd. Een opsomming:

  • Het burenboek: buren, professionals en organisatieleden kunnen zich als individu presenteren aan de wijk
  • WijkContactpersonen: binnen het burenboek zijn er nu aanspreekpunten voor de Wijk
  • Medewerkers: organisaties kunnen medewerkers koppelen en in de schijnwerpers zetten
  • Vestigingen: organisaties kunnen vestigingen aanmaken
  • WijkConnect Blog: een nieuwsblog met nieuws over WijkConnect en onze partners

Al deze functionaliteiten zijn vanavond volledig live gegaan en in gebruik genomen. Je kan dus al een kijkje gaan nemen.

Tot slot willen wij onze dank uitspreken naar Wijk & Co die hun wensen en hun ideeen hebben gedeeld voor het realiseren van deze nieuwe functionaliteiten. We hopen dat het hen en anderen behoeften zal voorzien en dat het leggen van verbindingen nu nog makkelijker zal worden.

Voor nu wens ik een ieder een goede nacht!

met lokale groet

Boudewijn Vahrmeijer, hoofdontwikkelaar

Meer weten

Vragen? Ga naar Meestgestelde vragen of
Stel ons een vraag