Plushome Arnhem

onderneming
Hulpverlening
Welzijn

Plushome staat voor het begeleiden van mensen naar een zelfstandig en vervuld leven. Ons team is gespecialiseerd in de begeleiding van mensen met psychische problematiek en/of een verstandelijke beperking. De doelgroep aan wie begeleiding wordt geboden is zeer divers. Het varieert van mensen met psychische stoornissen, zoals autisme, verslavingsproblematiek of een ontwikkelingsstoornis, tot aan mensen met een verstandelijke beperking, eventueel in combinatie met huiselijk geweld en/of financiële problemen. Mensen met een hoge begeleidingsvraag, die niet in een instelling terecht kunnen of willen, worden ook door Plushome begeleidt. Daarnaast biedt Plushome opvoedingsondersteuning aan ouders die hulp nodig hebben bij het opvoeden van hun kind. Het kan hierbij gaan om kinderen met een psychiatrische diagnose, maar ook als ouders een psychiatrische diagnose hebben en daardoor behoefte aan ondersteuning en woonbegeleiding. Aanvullend op de begeleiding in het dagelijks leven, biedt Plushome ook behandeling. Deze behandeling richt zich op verschillende probleemgebieden. Voor het toe leiden naar dagbesteding in de vorm van werk of school heeft Plushome een programma ontworpen wat aansluit op het participatieniveau van onze cliënten.

Ons doel is om samen met cliënten problemen te verminderen, zodat zij een zo gelukkig en zelfstandig mogelijk leven kunnen leiden, midden in de maatschappij.

De begeleiding richt zich op het kunnen uitvoeren van de dagelijkse levensverrichtingen, het structureren van het persoonlijk leven en het voeren van de eigen regie, zoals:* op orde brengen van financiën;* contact leggen met instanties;* schuldhulpverlening;* aanbrengen van goede dag structuur;* structuur aanbrengen in de huishoudelijke taken; * vinden van werk/dagbesteding/school;* psychosociale behandeling;* opvoedingsondersteuning.

Plushome kent geen wachtlijsten, de begeleiding wordt direct opgestart. Wanneer de cliënt een wens heeft met betrekking tot zelfstandig wonen, gaan we samen met de cliënt op zoek naar woonruimte via de reguliere woonvoorzieningen. Bij grotere en complexe hulpvragen faciliteert Plushome indien nodig huisvesting en staat hierbij garant voor de opstartkosten. Dit wordt vervolgens gecombineerd met ambulante begeleiding.

Plushome is een ICO-gecertificeerde organisatie en voldoet hiermee aan alle kwaliteitseisen. Cliënten kunnen rekenen op een hoogopgeleid dynamisch team van begeleiders die vraaggerichte begeleiding bieden, gericht op alle levensdomeinen. Hierbij wordt er samengewerkt met andere betrokken instanties en indien mogelijk met het informele netwerk van de cliënt.

Financiering is mogelijk in Zorg in Natura (ZIN) en Persoon Gebonden Budget (PGB). Dit komt tot stand via het wijkteam, door middel van een beschikking die zij afgeven vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Ga hiervoor naar www.wijkteamsarnhem.nl. Bij mensen een (licht)verstandelijke beperking loopt financiering vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLZ), afgegeven door het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Ga hiervoor naar www.CIZ.nl.

Kijk voor meer informatie en de mogelijkheid tot aanmelding op www.plushome.nl

Wie

Kinderen
Jongeren
Volwassenen

Waar

Rietgrachtstraat 121
Arnhem

Contact

Neem contact op met :

Contactpersoon
8