Indigo preventie in Vredenburg

Aangeboden
Helpen
Nog nooit van gehoord…. Wat is dat? Dit is één van de vele reacties die ik krijg wanneer ik mezelf voorstel in de wijk.
Sinds 1 januari 2018 zijn we ook in Kronenburg, Vredenburg en Rijkerswoerd actief met voorlichting, workshops of een cursus voor een groep wijkbewoners over thema’s die gaan over bijvoorbeeld hoe je voorkomt dat je niet lekker in je vel zit, je alleen voelt of je bang voelt. Maar ook voorlichting over een thema als “hoe ga ik om met mijn buurman met psychische problemen” is mogelijk. Allemaal thema’s die te maken hebben met de mentale of psychische gezondheid van wijkbewoners. Geen thema’s die je zomaar op tafel legt, maar wel nodig om te weten wat jezelf kunt doen. Informatie, tips en het uitwisselen van ervaringen met anderen kunnen jou en andere buurtbewoners ondersteunen om er anders mee om te gaan en zo erger voorkomen.
Een paar voorbeelden uit het afgelopen jaar om duidelijk te maken wat ik doe in de wijk:
Afgelopen najaar heb ik bijvoorbeeld in Rijkerswoerd op het Pluspunt, samen met Acare en Doremieke Kuijsten, de cursus “Liever bewegen dan moe” (8 bijeenkomsten) uitgevoerd voor een aantal ouderen, die daar meededen aan de beweegactiviteit. Voor het bewegen gingen we met elkaar in gesprek over bijvoorbeeld voorkomen dat je je steeds somberder gaat voelen, stoppen met piekeren, omgaan met stress, beter slapen en nadenken over hoe je actief kunt blijven. Zo kregen ze informatie en tips, maar leerden ze elkaar ook beter kennen en ontstond er contact.
Een ander voorbeeld is de workshop “Positief blijven” die ik dit jaar samen met de SWOA op de Petersborg uitgevoerd heb. De vraag die centraal stond was “hoe blijf ik positief bij tegenslagen?”
Een vraag waar iedereen vroeg of laat mee te maken krijgt.
Mocht je ook een thema hebben voor een voorlichting, een workshop of behoefte hebben aan een cursus in de wijk, neem dan contact op met:
Maria Meekes, preventiewerker Indigo via tel 026-3124483 of m.meekes@indigogelderland.nl

Wie

Volwassenen

Prijs

Gratis

Meer informatie

Contact

Neem contact op met Mascha:

Mascha Geurts
Contactpersoon
-7