Autisme Informatie Centrum

non-profit organisatie
Autisme

Het AIC is er voor mensen met autisme en hun naasten en voor iedereen die meer wil weten over autisme, zoals hulpverleners, studenten en mantelzorgers. Het AIC wordt bemenst door ervaringsdeskundige vrijwilligers. Zij hebben in hun persoonlijke leven en/of hun werk dagelijks met autisme te maken.

Het AIC biedt:

1) Regionale en lokale informatievoorziening: Voor mensen met autisme, hun ouders, partners en andere naasten. Maar ook hulpverleners, studenten en mantelzorgers vinden steeds meer hun weg naar het AIC voor praktische, op de lokale situatie afgestemde informatie over autisme. Ook gaan wij regelmatig in gesprek met de gemeente/regio om te helpen bij verbeteringen en aanpassingen.

2) Lotgenotencontact: Ouders, partners, familie van en mensen met autisme ontmoeten elkaar bij het AIC en leren daarbij van elkaars ervaringen bij hun aanpak thuis en bij hun zoektocht naar de juiste hulp. Wij helpen u ook graag verder naar verschillende gespreksgroepen.

3) Spreekuren en bijeenkomsten:

Tijdens de spreekuren, op afspraak (1x per maand, 10:00 – 12:00) staan ervaringsdeskundige vrijwilligers van het AIC voor u klaar voor een persoonlijk gesprek over autisme, voor informatie en advies.

De koffie-ochtend en -avond (afwisselend, 1 x maand,10:00 – 12:00 en 19:30 – 21:30) wordt georganiseerd met de bedoeling om mensen met autisme, hun partners, familieleden en anders betrokkenen met elkaar in contact te brengen. Onder het genot van een kopje koffie of thee kunt u uw ervaringen, vragen en tips met elkaar en met de vrijwilligers van het AIC uitwisselen. Tijdens de koffie-avond kunt u ook, vooraf, een thema inbrengen.

Verder organiseren we 4 x per jaar een thema-avond, waarbij we een bepaald onderwerp centraal stellen en eventueel een spreker uitnodigen.

U kunt zich via onze e-mail opgeven voor onze nieuwsbrief voor de actuele data en tijden. Uiteraard staan deze ook op onze facebook pagina.

Wie

Jongeren
Volwassenen
Senioren

Contact

Neem contact op met :

Contactpersoon
-3