Vathorst-Hooglanderveen
Duurzaamheid

Zonnestroomproject op ABC De Bron

We zijn gestart met het project Buurtstroom Amersfoort De Bron. De gemeente Amersfoort heeft het dak van scholencomplex ABC Vathorst-De Bron beschikbaar gesteld voor zonnepanelen.

Het doel van het project is om met buurtbewoners nieuwe duurzame energie op te gaan wekken door middel van ongeveer 200 zonnepanelen. 

Het project betreft een postcoderoosproject. Dit houdt in dat buurtbewoners in de postcode van het dak en omliggende postcodes mee kunnen doen. Zie https://buurtstroom.nl/buurtstroom-amersfoort-de-bron voor meer informatie.

Buurtgenoten investeren gezamenlijk in zonnepanelen. Ideaal voor mensen die zelf geen zonnepanelen kunnen plaatsen, maar wel graag willen bijdragen aan een groene planeet door het opwekken van groene stroom. Maar ook mensen die al zonnepanelen hebben op hun dak, kunnen deelnemen. De coöperatie regelt alles, van opstarten project tot en met de aansluiting van de panelen op het energienet en het onderhoud van het systeem.

Zo ontzorgen we de buurtbewoners en profiteren zij 15 jaar lang via een vergoeding per opgewekte kWh.

Interesse? Vul het formulier in en je komt op de interesselijst.

Nieuwland
Gezondheid

Burgerhulpverleners: blijf oefenen!

Burgerhulpverleners in Nieuwland: blijf oefenen! 

In april alleen zijn er al 9 inzetten geweest bij reanimaties in de stad, al 27 sinds het begin van het jaar.  Bij al deze oproepen zijn gemiddeld 4 burgerhulpverleners opgeroepen.

Veel burgerhulpverleners hebben meer dan een jaar geleden voor het laatst geoefend. Op dit moment zijn er helaas nog steeds geen fysieke herhalingscursussen mogelijk door de Corona beperkingen.

Wij organiseren daarom sinds maart 2021 online herhalingscursussen. Ter voorbereiding oefen je thuis op je eigen pop en neem je de theorie door en kijkt wat filmpjes. Tijdens een Zoom-sessie behandelen we vragen, checken we dat iedereen de theorie snapt en laten de cursisten zien dat ze de reanimatiehandelingen nog steeds goed kunnen.

In de praktijk blijkt dat dit goed werkt

Reviews van cursisten (geplaatst met hun toestemming)

Zojuist heb ik de online herhalingscursus reanimatie gevolgd.Wat is dit overigens goed in elkaar gezet! De online herhalingscursus heb ik als heel prettig en effectief ervaren. Het werken met de reanimatiepop die je thuisgestuurd krijgt was boven verwachting. Alles was heel duidelijk en werkt goed.

Ik kan iedereen aanraden om online een herhalingscursus te volgen!

Natasja Eversen

Op 15 maart met veel plezier de online herhalingscursus gevolgd. Met twee andere cursisten en een enthousiaste docent door de theorie gegaan. Natuurlijk stof die je moet beheersen maar met de tips van de docent extra waardevol. Het praktijkdeel met onze eigen mini-Anne pop was een prima oefening. Goed om zo’n pop zelf te hebben, zodat je af en toe je vaardigheden zelf nog eens kan oefenen.

Wat mij betreft is deze onlinevorm voor herhaling vatbaar.

Fred van der Kade

Het voordeel is ook dat je een eigen pop er aan over houdt, die je tussen cursussen door kunt gebruiken om mee te oefenen. De pop kan je hier bestellen. Doe dit meteen bij je boeking voor de cursus.

Voor de maand mei hebben we op de volgende data een cursus gepland: 10, 12, 17, 20, 25 en 27 mei 2021. De cursus is van 20:00 tot 21:00 uur.

Meer info en boeken kan op www.reanimatiecursus-amersfoort.nl

Nieuwland
Sociaal

Nieuwland-jeugd project

Hier ontwikkelen jongeren vriendschappen voor het leven

Dit artikel is door Nieuwlanders geschreven. Heb jij een leuk verhaal over Nieuwland of vind je het leuk om een keer over een Nieuwlands onderwerp te schrijven, stuur een mail naar nieuwlandsnieuws@gmail.com

Nieuwland
Sport

A-Dance OPEN HUIS OUTDOOR

Een week lang gratis dansen en/of dansen bij A-Dance. Wij beschikken over meerdere buitenruimtes en kunnen daardoor een groot aanbod bieden voor alle leeftijden. Ook jij kan dus blijven bewegen in deze gekke tijd. Bekijk het rooster op onze website www.a-dance.nl en vraag een proefles aan!

Nieuwland
Cultuur

Nieuwlandse Speurtocht

Nieuwlandse speurtocht is gemaakt door de vrijwilligers van De Herberg. De lezing Historisch Nieuwland gaat nog lang niet door en is nu omgezet in een speurtocht, zie de website deherbergnieuwland.nl. Je kunt deze tocht in een keer wandelen of iedere dag een klein stukje. We wensen jullie veel plezier met de wandeling van 5,5 km.

Aansluitend hebben we de vraag om tijdens de wandeling jouw beeld van Nieuwland vast te leggen. Welke plek heeft voor jou een diepere betekenis? Vindt je mooi om te zien of vertelt een verhaal. Wil je deze foto met een korte toelichting voor 31 mei afgeven bij de Herberg of opsturen naar contact.deherberg@gmail.com.

De foto’s bij elkaar wordt een mooie tentoonstelling in De Herberg. Met een jury worden de foto’s bekeken en er zijn mooie prijsjes te winnen.

Nieuwland
Gezondheid

Doe mee aan een Ommetje.

Wandelen

Jolanda heeft een goed voornemen. “Ik daag je uit! Ik doe mee aan Ommetje en ben benieuwd of jij mij kan verslaan. Gebruik de code (6WNAC) en sluit je aan bij: De Herberg . Download op https://hersenstichting.nl/ommetje”

Ga jij de uitdaging aan, maar weet je niet hoe de app op je telefoon te krijgen? Vraag dan even naar Jolanda of buren om hulp. 

Nieuwland
Cultuur

#SupportYourLocals Diantha Gelnagels

In de rubriek #SupportYourLocals wil Wij Zijn Nieuwland de inwoners van Nieuwland kennis laten maken met de lokale ondernemers in de buurt. Wellicht wonen ze slechts een paar straten verderop! Vandaag aan de beurt: Diantha Gelnagels en meer, de nagelsalon van Nieuwlander Diantha van den Hoek.

Tijdens de lockdown heeft Diantha besloten van haar passie haar werk te maken. Na een opleiding gevolgd te hebben bij Magnetic Nails, begon ze een nagelsalon vanuit haar huis in Nieuwland. Wat je ook wil met je nagels, bijna alles is bij haar mogelijk: nagels verlengen, kleuren, steviger maken, nailart en meer! Zowel mannen als vrouwen zijn welkom en haar praktijk is vier dagen per week open. Normaliter is Diantha ongeveer 1,5 tot 3,5 uur bezig per klant, afhankelijk van hun wensen.

Met enthousiasme en plezier, en door het gebruik van kwaliteitsproducten en materialen, zet Diantha altijd een mooi eindresultaat neer. Ze is gespecialiseerd in gelnagels en haar favoriete behandeling is die bij nagelbijters. Juist omdat deze mensen niet goed weten wat ze met hun nagels moeten, en Diantha er weer een kunstwerkje van kan maken.

Geïnteresseerd geworden? Diantha is te bereiken via Facebook (https://www.facebook.com/diantha.vandenhoek of zoek Diantha van den Hoek), Instagram (@diantha_gelnagels_en_meer) en via Whatsapp (0683318923) voor vragen of het maken van een afspraak ???????? Hopelijk ziet ze je snel!

Nieuwland
Geluk

#SupportYourLocals Rik Smale Coaching

In onze nieuwe rubriek #SupportYourLocals wil de sociale media van Wij Zijn Nieuwland de inwoners van Nieuwland kennis laten maken met de lokale ondernemers in de buurt. Wellicht wonen ze slechts een paar straten verderop! Vandaag aan de beurt: Rik Smale Coaching & Ontwikkeling

Door middel van coaching ondersteunt Rik Smale mensen in hun zoektocht naar bijvoorbeeld balans tussen werk en privé, omgaan met weerstand of leiderschapsontwikkeling. Zijn oprechte interesse in wat mensen te vertellen hebben maakt dat Rik nieuwsgierig is naar wat hen drijft en naar wat hen tegenhoudt om te doen wat ze graag zouden willen. Rik zijn passie ligt in het begeleiden van mensen bij het zetten van stappen, zowel op zakelijk gebied alsook privé.

Zijn achtergrond in het onderwijs en zijn ervaringen als (zelfstandig) ondernemer neemt Rik mee tijdens zijn coachsessies. Hij richt zich dan ook met name op het begeleiden van onderwijsprofessionals en (zelfstandig) ondernemers. Hoewel mensen soms een drempel ervaren om gebruik te maken van coaching, is het krijgen van een beetje hulp helemaal niet gek. Vraag een gratis kennismakingsgesprek aan om te kijken wat coaching kan betekenen voor jou.

Geïnteresseerd geworden? Bezoek de website www.riksmale.nl, bezoek de Facebookpagina https://www.facebook.com/RikSmale.Coaching.en.Ontwikkeling/, of de Instagrampagina @rik_smale_coaching . ????

Nieuwland
Sociaal

Woonboerderij voor ouderen

Boerderij de Lindenhorst, een kleinschalige woonvoorziening voor mensen met dementie.

Dit artikel is door Nieuwlanders geschreven. Heb jij een leuk verhaal over Nieuwland of vind je het leuk om een keer over een Nieuwlands onderwerp te schrijven, stuur een mail naar nieuwlandsnieuws@gmail.com

Vathorst-Hooglanderveen
groen

Voortuinkeuring Hooglanderveen

Elk jaar stuurt Groei & Bloei vrijwilligers op pad om voortuinen te beoordelen. In 2020 zou Hooglanderveen aan de beurt zijn, maar vanwege corona is dit verschoven naar 2021. Ging het voorheen vooral om het plezier in tuinieren te stimuleren en de woonomgeving op te fleuren, de laatste jaren is daar de leefbaarheid bij gekomen. Wijken met groen zijn in de zomer koeler dan versteende wijken en het groen zorgt voor extra waterberging bij extreme regenval.

​De vrijwilligers gaan drie keer op pad: in voorjaar, zomer en herfst. In de lente worden alle voortuinen met hulp van een scorelijst bekeken. Een aantal tuinen wordt dan genomineerd. De keren daarna worden alleen de genomineerde tuinen bekeken. Het gaat er dus om wie de mooiste voortuin heeft door het hele jaar heen. Daar worden uiteindelijk de prijswinnaars uit gekozen.  

​Ga aan de slag met je voortuin! Je hebt nog de tijd om alles piekfijn in orde te brengen. Fijn voor je conditie en het leidt al snel tot een praatje met buren over het hekje. Iedereen maakt graag een ommetje langs een fleurige voortuin. Zeker in deze corona-tijd is daar veel behoefte aan. 

​De prijsuitreiking vindt plaats op 18 november om 20.00 uur in De Dissel in Hooglanderveen. Het hangt van corona af hoeveel mensen hierbij aanwezig kunnen zijn. Hierover volgt nog informatie.  

Met een boeiende presentatie worden informatie en ideeën aangereikt voor een aantrekkelijke voortuin. Ook is er aandacht voor privacy: tips hoe je zonder hoge haag de inkijk kunt beperken. Een leuke, informatieve avond voor elke tuinliefhebber.

Nieuwland
Gezondheid

Gratis kennismakingsgesprek

Wil je weten of craniosacraal therapie iets is voor jou?

Je kunt het ervaren in een kennismakingsgesprek, deze wordt op afspraak gemaakt.  In 15 minuten maken we kennis en leg ik uit hoe een consult er uit ziet en kun je iets vertellen over je klacht(en).

Het kennismakingsgesprek is gratis en vrijblijvend en desgewenst kun je een afspraak maken voor een volledig consult. Een miniconsult is niet hetzelfde als een volledige behandeling.

Wil je een kennismakingsgesprek aanvragen? Klik dan op de link hieronder.

Nieuwland
Duurzaamheid

De boekenkast

De boekenkast is verbrand.

Tot groot verdriet van onze vrijwilligers en wijkbewoners, is de boekenkast in brand gestoken. Als je een bijdrage wilt geven aan onze boekenkast kun je een bedrag overmaken op NL95INGB0006909754 t.n.v. SIA De Herberg of iedere werkdag zijn we open van 10.00 tot 12.00 uur. U kunt dan een bedrag pinnen of geld geven aan de gastmensen. Het geldbedrag is nog niet compleet, helaas. De vrijwilligers doen hun best om zo snel mogelijk een nieuwe boekenkast te realiseren. Want het is echt een gemis. Mocht u boeken willen schenken of willen ruilen, kom dan binnen een kijkje nemen in onze boekenkast. Leuk voor jezelf en leuk voor anderen. Bedankt voor al het medeleven die we van wijkgenoten mochten ontvangen.

Zoom